Adó 1%

Ideiglenes befogadás

Az ideiglenes cicabefogadásról

Mit is jelent tulajdonképpen?

11083905_943864375644440_4090023141124052570_nOtthont adunk egy (vagy akár több) árva cicának míg gazdira nem találnak. Hogy ez mennyi idő alatt következik be, az változó. Lehet 1-2 hét, de akár 7-8 hónap is. Nyilván a cuki kiscicák hamarabb gazdisodnak, a felnőttek lassabban. Szokott lenni bájos kismacska is, kedves felnőtt is, de akár balestes, sérült cica is, akinek ideiglenes befogadót keresünk. Utóbbi esetben természetesen csak a gyógyulás után kezdődhet meg a gazdikeresés.

Van-e saját állat?

Ha nincs, tiszta sor. Lehet, hogy majd ezután lesz 🙂

Ha van, arra mindenképp ügyelni kell, hogy a karantén (akár a fürdőszobában) ideje alatt (ami kb. 7-10 nap min.) ne érintkezzen az új jövevény a saját álattal a fertőző macskabetegségek miatt.  Ha kedvencünk oltott, ezek miatt nem szükséges aggódnunk, továbbá a tünetek a karantén ideje alatt nagy eséllyel jelentkeznek is, ezért is szükséges ennek betartása. A karantén lejártával elvileg összeengedhetjük a cicákat, persze csak óvatosan, először csak felügyelet mellett. Sokszor a jámbornak hitt saját macsek nehezen veszi tudomásul, hogy van egy átmeneti vendég , akit el kell viselnie. Fújhat, moroghat, de ez általában pár nap alatt elmúlik. Az összeszoktatáshoz kérdezz nyugodtan a tapasztaltabb ideiglenesektől.

Mire van szükség, mivel kell készülni?

  • alomtálca (tudunk adni), de tökéletes egy régebbi, használaton kívüli
  • tálkák (akár egy vajas doboz is kiválóan megfelel a célnak, de adni is tudunk)
  • fekhely (jó egy régi székpárna vagy kis pokróc is)
  • ketrec (ha szükséges és nincsen, adunk)
  • ennivaló (akinek nem fér bele a költségvetésbe, bátran jelezze, szoktunk időnként kapni adományt, abból tudunk adni)
  • alom (a legolcsóbb, Spar-os alom tökéletesen megfelel, számla ellenében igény esetén természetesen térítjük)
  • sok szeretet és türelem 🙂
  • pár naponta friss fotók és beszámoló a cicáról, hogy kellő hatékonysággal tudjuk hirdetni

Az orvosi költségek (saját orvosunknál) alapítványunkat terhelik. Egyeztetés után, vész esetén természetesen a közeli állatorvoshoz kell fordulni, de mindig kérjünk számlát és lehetőség szerint beszélhessünk telefonon az orvossal, tudatosítva benne, hogy mentett állatot lát el és anyagi lehetőségeink sajnos igen korlátozottak.

Hogy zajlik a gazdikeresés?

Az ideiglenes befogadótól kapott képek és leírás alapján készül a cica posztja, mellyel alapítványunk FB lapján található albumát bővítjük.  Továbbá egyéb hirdetési oldalakat is használunk, mint kiscica.hu, illetve néha van lehetőségünk örökbefogadó napokon részt venni.

Ha egy cicára jelentkeznek (e-mailen vagy telefonon – gyakorlott idegi vállalhatja, hogy az ő számával menjen a hirdetés) bármelyik portálról is, első körben egy kérdéssort töltetünk ki velük, ami által átfogóbb képet kaphatunk a tervezett állattartásról. Ha ez alapján szimpatikus, ezt követően kapja meg a jelentkező az idegi telefonszámát időpont egyeztetés végett, ami lehet már akár a gazdisodás időpontja is. Ez esetben örökbeadási szerződés kerül aláírásra, az első alkalommal mindig jelen van tőlünk valaki, nem kell egyedül végigcsinálni.  Vagy először csak sima látogatás. ismerkedés.  Utóbbihoz a problémás cicák esetén ragaszkodunk.

A könnyebb kommunikáció, adatküldés és egyéb ötletelések miatt létrehoztunk egy saját kis csoportot Facebookon, oda minden ideiglenest felveszünk. Klassz kis csapatunk van, a tagokra nagyon büszkék vagyunk, jól tudunk együtt dolgozni az árva cicákért, de van azért helye a lazulásnak, viccelődésnek is.

Jelentkezz a  cicasereg@gmail.com emailen!

Facebook

Paypal

PayPal befizetéssel is segíthetsz: