Adó 1%

Vera

 

Szígyártó Vera vagyok, egy kereskedelmi bankban dolgozom információbiztonsági szakértőként. Gyermekkorom óta szeretem és tisztelem az állatokat.

 

Panellakásban nőttem fel, de sok befogadott állattal. Már fiatalon is rendszeresen találtam kiscicát, sérült kutyát vagy kidobott egzotikus hüllőt, akiknek a sorsát igyekeztem megoldani a lehetőségeimhez mérten.

Később szabadidőmben kutyakiképzést és viselkedésterápiát tanultam, valamint önkéntesként dolgoztam egy állatmenhelyen és a mellette üzemelő sintértelepen évekig. Német szervezetek segítségével rengeteg állaton tudtunk segíteni, így megszűntek a rendszeres altatások a sintértelepen. Később, a német állatvédőkkel továbbra is együttműködve, önállóan folytattam az állatmentést, mígnem egy hajléktalan pár kutyáinak mentése kapcsán megismerkedtem az Állatmentő Sereggel, akikkel a mai napig együtt dolgozom.

Szerencsés vagyok, mert sosem erőltették rám a húsevést, így ezt gyerekkoromtól kezdve kerültem, sok évig vegetáriánusként éltem. 2015-ben döntöttem végül a vegán életmód mellett, melynek köszönhetően az állatokkal kapcsolatos elveim és a viselkedésem a lehető legközelebb került egymáshoz, ami nagyon megnyugtató.

Az életem az állatokkal teljes, a saját és ideiglenesen nálam élő állatok családtagok. És mielőtt azt gondolnátok, hogy csak erről szólhat az állatvédő élete, szeretném elmondani, hogy az állatok szeretete energiát ad minden máshoz: sportolok (Taekwon-Do, futás, jóga), ha tehetem via ferratazom, túrázom, angolul tanulok, koncertekre járok, olvasok, igyekszem spirituálisan fejlődni, szóval megtartom az egyensúlyt az állatvédelem és az élet többi, fontos területe között, szerintem csak így lehet elkerülni a kiégést.

Hiszem, hogy mindenki tud segíteni a maga módján és kötelességünk a lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy ez a csodálatos bolygó ne csak nekünk, hanem az állatoknak is élhető, biztonságos otthona lehessen, a lehető leghosszabb ideig.

„Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.” (James Herriot)

Facebook

Paypal

PayPal befizetéssel is segíthetsz: