Adó 1%

Klau

 

Jákváry Klaudia vagyok, azaz Klau, a macskamentő csapat vezetője. Állatorvosi rendelőben dolgozom asszisztensként.

1044988_594225580608323_705949846_n

2011-ben kezdtem állatvédelemmel foglalkozni, mellyel egyidejűleg vegetáriánus étrendre is váltottam, hisz paradoxont véltem látni abban, hogy az egyik fajt megmentsem, a másikat meg megegyem. Elegem lett abból, hogy a tehetetlen dühtől több órán át zokogjak egy híradóban leközölt állatkínzásos riport után, így utánanéztem, mit is lehetne ténylegesen tenni.

Az Állatvédőrség felhívására találtam rá elöszőr, miszerint megalakult és tanfolyamot indítanak, lehet rá jelentkezni. S lőn. Jelentkeztem, elvégeztem, majd sikeresen abszolváltam. Időközben a Noénál lettem ideiglenes befogadó, majd ezután jött a Cicamentő Angyalok majd a Cicatappancs Fc és az Állatmentő Szolgálat.

Időközben nagyon sokat tanultam a nálam tapasztaltabbaktók (csapdázni, befogni, beteg, 6-8 kilós, hisztis, vadmacskákat lefogni, hogy kezelni lehessen beteg szemüket, fülüket)

2013 nyara óta vagyok vegán, akkor jutottam el arra a pontra, hogy a hús nem evés nem elég, nem használhatjuk ki a végletekig az állatokat, legyen azok macskák, kutyák vagy épp bocik, malacok vagy laborpatik…

A Seregbe a volt kolléganőmön, barátnőmön, Györgyin keresztül kértem felvételemet, általa értesültem részletesebben az alapítvány mindennapi tevékenységéről, mely tökéletesen egybevágott saját elképzeléseimmel.

Véleményem szerint, bár az utóbbi hónapokban tapasztaltam némi javulást az emberek hozzáállását illetően, a magyar társadalom borzasztóan alulinformált, illetve érdektelen, közönyös, ami az állatvédelmet vagy egyáltalán az állattartást illeti. A napi operatív mentések mellett a felvilágosítás az egyik legfontosabb feladatunk. Az embereknek meg kell érteniük, hogy a kapujukon túli világ is fontos, észre kell venniük, mert bármi történik ott, az be fog szivárogni az ajtajuk alatt és be fog jutni az otthonukba. Tudniuk kell, mit tehetnek és mit tegyenek.

“Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.” (Ghandi)

 

Facebook

Paypal

PayPal befizetéssel is segíthetsz: